Så kommer du igång med träningen

helpful exercises

Alla vet att motion är bra för kroppen, ändå är det ofta svårt att komma igång och röra på sig. Varför är det så? Och vad kan vi göra för att förändra detta, så motion och träning blir någonting som lockar istället för skrämmer och ger oss prestationsångest? Med hjälp av några grundläggande och enkla råd kan du förändra detta synsätt och äntligen komma i dina träningskläder en gång för alla – för hälsans skull.

Sänk ribban. Det är inte konstigt att träning känns skrämmande när man ser på Facebook hur kompisarna springer en mil eller lyfter 150 kg i bänkpress. Sanningen är dock att du absolut inte behöver ligga på dessa nivåer för att kroppen ska må bra. Allt du behöver tänka är att all form av motion, hur långsam, grundläggande eller oproffsig den än må vara, är bättre för kroppen än ingen motion alls. Du är inte sämre för att du tar en promenad i skogen eller hoppar hopprep med barnen istället för att maratonträna eller lyfta vikter på gymmet – din kropp kommer tacka dig!

Ha roligt när du tränar. Detta är ett tips som ofta kommer upp, men hur gör man? Jo, så snart du insett att det inte alltid handlar om topprestationer kommer det kännas roligare. Sedan kan du se till att träna med någon du tycker lite extra om. Då kommer du se fram emot att träffa denna person, och träningen känns sekundär, inte lika pressande, och blir roligare.

Träna med stil. Du behöver inte se ut som en OS-deltagare för att vara snygg när du tränar. Men att exempelvis trycka en T-shirt med motiverande citat eller roliga bilder gör att det blir mer peppande att dra på sig träningskläderna, och du minns varje gång varför du gör det.

Så njut av livet nu, och lycka till!